Anti Valentin-nap

Anti Valentin-nap

Valentin-nap elég megosztó ünnep, sokan kifejezetten nem kedvelik és Anti Valentin-napot tartanak. A legtöbb kritika amiatt szokta érni a Valentin-napot, hogy túlságosan elüzletiesedett és sokkal inkább a pénzköltésről szól, mint sem a szerelemről.

Kínában például a november 11-én tartott Szinglik napját nevezik Anti Valentin-napnak, mert ott nem a szerelmesek, hanem a szinglik ünnepelnek, és rengeteget vásárolnak.  Olyan sokat költenek, hogy a szinglik napja a világ egyik legnagyobb online kereskedelmi eseménye lett. Az Alibaba egyetlen nap alatt 14 millió dolláros forgalmat csinált!

Elnézve az alábbi Anti Valentin-napi képeket, nem mindenkinek a szíves csokikkal van baja,  sokan a szingliségüket akarják az Anti Valentin-napon ünnepelni, olyan, mintha büszkék lennének arra, hogy szinglik.

Van, aki azt nem szereti, hogy neki előírják, hogy Valentin-napon szerelmesnek kell lennie, és ajándékot kell vennie. De nem ugyanez a helyzet a születésnappal is? Ott is előírják a hagyományok, hogy fel kell köszönteni  és megajándékozni családtagjainkat és barátainkat, és mégsem tart senki anti születésnapot.

Anti Valentin-napi képgyűjtemény