Esküvői fotós helyszínek Baranyában

Sok esküvői fotózás tervezése kezdődik azzal, hogy verejtékezve keresnek jól hangzó helyszíneket, hogy a végeredmény végtére alig térjen el attól, amiket itt is megtalálhatunk?

Mire is gondolok?

Számít, hogy a badacsonyi erdőben vagyunk, ha végül a balatoni panorámából semmi nem látszik? Addig az csak egy erdő, amivel Baranyában nagyon gazdagon el vagyunk látva.

Sajnos idő hiányában kevés esküvőnél van lehetőség, hogy egy egzotikus utat leszervezzünk (Úúristen milyen jó lenne?) ezért összeszedtem pár ötletet, illetve, hogy melyek az kedvenc helyszíneim. Van ahol nem lehet feltalálni spanyol viaszt, sokszor a pár azért ragaszkodik egy általunk elcsépeltnek vélt helyszínhez, mert nekik fontos, és ha nekik az, akkor nekünk is, hisz az a lényeg, hogy ők ragyogjanak a fotókon amellett, hogy mi technikailag mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezt a ragyogást, mint gyémánt tegyék! ?

Nincs fontossági sorrend a helyszínek között, rengeteg tényezőtől függ, mit szeretne a pár, mi áll nekik jól, milyen évszakban megyünk oda és persze milyen napszakban.

Elsőként hozom a pécsi Niké szobor felett, a Hunyadi utcában található helyszínt, melyet sokáig nem vettem észre, de mikor kipróbáltuk szinte rögtön beleszerettem. Nem lehet két egyforma képet készíteni, mindig más lesz, a naplemente is mindig más lesz, a helyezkedés, pózolás, világítás is. Abszolút favorit és bármikor jól használható helyszín.

eskuvői fotó nike szobor 1

eskuvői fotó nike szobor 2

 

Időzítéssel hatalmas szerencsénk volt, minden összeállt ahhoz, hogy ezeket a képeket kapjuk amik azonnal a kedvenceim közé kerültek. A helyszín sajátossága a sziklás fal, amelyet lehet úgy használni, komponálni, hogy akár egy egzotikusabb mediterrán stílust kölcsönözzünk a fotónak. Bármikor használható nagyon jó helyszín.

A következő helyszínből sok van Baranyában szerencsére, ez nem más, mint a szőlős. A szőlőhegyek sajátossága jól használható a képeken és, ha a fényeink is patikák akkor a párok is szeretni fogják. Drónnal felülről pedig még érdekesebb kompozíciókat lehet készíteni.

esküvői fotó szőlős

Komló-Zobákpuszta

Itt novemberben voltunk, ez egy kis erdészeti út, de nagyon rendezettek a fák, így az egész útnak van egy magával ragadó hangulata. Kis utómunkával pedig a leveleket el tudtuk tolni olyan irányba mely jobban ráerősített arra az igazi őszies hangulatra. Mai napig nagyon szeretem ezt a sorozatot.

komlo1

 

komlo2

Magyarhertelend és Orfű közötti rétek, mezők

Sokan elmennek mellette pedig gyönyörű és hangulatos fotókat lehet ott készíteni. Nekem is teljesen véletlenül tűnt fel egy hazaút során és volt szerencsém egy kedves párral és kutyusukkal kípróbálni. Egyéb körülményekből kifolyólag délelőtt mentünk ide, de késő délután naplemente előtt is érdemes kilátogatni ide és fotózni.

orfu1

orfu2

 

orfu3

Lámpás völgy

Ha bírod a lovakat akkor kötelező helyszín. Nyugodt, csendes, körbe-körbe erdő, nagyon jól kombinálható a lovas téma és az erdei téma.

lampas2

lampas1

Püspökszentlászlói arborétum

Úgy képzeljétek el, mintha rengeteg fotós háttér lenne kikészítve egy út mellé és csak körbe kell sétálnotok miközben készülnek a képek. Mivel rendezett, karban tartott arborétumról van szó, így minden négyzetmétere patika és fotó pozitív. Jól variálható így, ha többször jársz ide, akkor sem lesz ismétlődőek a képek.

puspok1

puspok2

puspok3

 

Pécs-Botanikus kert

Igazi egzotikum ebben az amúgy is egzotikus városban. Könnyen leszervezhető a bejutás és nagyon hangulatos szerethető fotók fognak itt készülni. Több fotós is jár ide, de ahány szem, annyi ötlet, annyi megvalósítás.

botanika1

botanika2

botanika3

Erdősmecske-Bánya tó

Régebben egyszerű volt a bejutás amíg nyílt volt, mára azonban lett egy tulaja aki lezárta a látogatók elől. Esküvőre hivatkozva azonban van mód a bejutásra, nagyon kedves a tulaj és a portás is, aki ebben látja a fantáziát, meg kell próbálnia. Mi is nagyon szerettük

banyato1

banyato2

Random erdő, mező

Igen, bármelyik erdő, mező elképesztően jó lehet. Gondolj csak bele, végtelen lehetőség és nagyon kicsi az esélye, hogy ismétlődés történjen. Nem utolsó sorban pedig a természet közeliség, ha nem idegen a párnak azt erdő, márpedig ez azért elég ritka, akkor ők is általában nyugodtabbak felszabadultabbak, nincsenek kirakatban, nem járkál arra sok száz ember. Ha sikerül erdős, természetes koncepcióban kiegyezni, akkor nyert ügy van, mind a pár oldaláról, mind pedig a fotó oldaláról, innentől élmény fotózásról beszélhetünk.

Remélem sikerült egy kis betekintést nyújtanom a közelünkben rejlő lehetőségekből. Még nagyon hosszan lehetne a listát bővíteni és terveim szerint fogom is, mert sajnos nagyon sokan szemellenzővel járnak itt körbe és nem veszik észre a mi kincseinket amiből rengeteg van.

Esküvői fotóst keresel? Jó helyen jársz, kattints ide és nézd meg az esküvői ajánlatomat!

Kövess a facebookon és az instagramon is!