Hálószoba dekoráció Valentin napra

valentin napi dekoráció hálószobába

A hálószoba a Valentin nap estéjének omegája, a cél, ahova eljutni kívánunk. Ahhoz, hogy a Valentin napot méltóan megkoronázhassuk, a hálószobában is mindennek stimmelnie kell. Arról, hogy pontosan mi és hogyan történik ott, nem a mi tisztünk szólni, de a hálószoba hangulatának kialakításához van néhány tippünk. Lássuk, milyen hálószoba dekorációval készülhetünk Valentin napra!

Hálószoba dekoráció – a színek

A Valentin naphoz mindenki a piros színt társítja. Nem véletlenül, hiszen a piros a libidó színe, a szerelem és a szenvedély szimbóluma. A húsvéti piros tojás a termékenységet jelképezi.

A piros ezzel együtt veszélyt is jelent, hiszen a vér is piros. Ha piros színnel vesszük körül magunkat, az növeli a vérnyomást, gyorsítja a szívverést és a pulzusszámot. Ez a felfokozott állapot Valentin nap estéjén jól jöhet, de hosszú távon a piros színű hálószobában nem lehet nyugodtan pihenni.

A piroshoz hasonló, de valamivel szelídebb szín a bordó vagy más néven a burgundi vörös. A bordó egy mélyebb szín, kevésbé zaklatja fel az érzékeket, de igazi budoár hangulatot lehet vele létrehozni. Társítsunk hozzá súlyos brokátokat, vintage kiegészítőket a maximális hatás eléréséhez.

Valentin napi dekoráció lila

Bár a lila eredeti jelentése a béke, szelídség és kedvesség, amit nem feltétlenül társítanánk a Valentin naphoz, mégis jól alkalmazható a hálószoba dekoráció során. Ha kicsit jobban utánajárunk, a lila erősíti a spiritualizmust, fokozza az empátiát, ezzel segítve az egymásra hangolódást. A lila szín növeli a vágyat, és segíti az ellazulást, így ha egy meghitt, romantikus estére vágysz, válaszd a lila hálószoba dekorációt! Ráadásul a lila szín a hétköznapokban is nyugodt pihenést biztosít.

Persze egyetlen este kedvéért nem biztos, hogy a teljes hálószobát átfestjük. A színeket becsempészhetjük a kiegészítőkkel, vagy egy szép, egyszínű ágyneművel is.

Hálószoba dekoráció – a kiegészítők

A pislákoló gyertyafény nagyon romantikus hangulatot tud teremteni. A tűz mindig misztikus hatással van az emberre, a tűzbe révedve eljuthatunk legbelső énükhöz. Ezt az élményt tudjuk megidézni egy-egy gyertyával is.

Valentin napi dekoráció gyertya
A gyertyák viszont veszélyesek is lehetnek. Ezért mindig kellő körültekintéssel helyezd el őket a hálószobában. Használj gyertyatálat, ami megvédi a bútorokat a lecsöppenő viasztól, és az esetleg eldőlő gyertya lángjától.
A legbiztonságosabb megoldás az, ha a hálószobába már nem teszel gyertyát – nehogy egy vadabb mozdulattal fellökjétek -, hanem a hálószobához vezető utat rakod ki teamécsesekkel.

Kellemes, romantikus fényeket nem csak gyertyával, hanem más hangulatvilágítással is létrehozhatsz.
A sólámpa narancsos fénye is kellemes hangulatot varázsol, és még hasonlít is a lángok által vetett fényhez.
Hasonlóan szép, szelíd fényeket hozhatsz létre a gömblámpa füzérekkel. Gömblámpa nagyon sok féle színben létezik, ezért könnyen hozzáigazíthatod a hálószoba színéhez. De ha nem találod meg a tökéleteset a kész gömblámpa füzérek között, akár egyedi színösszeállítást is kérhetsz.

A fények mellett használhatsz még más kiegészítőket is. Klasszikus Valentin napi dekoráció a rózsaszirom. Néha már-már sablonosnak tűnik, ráadásul elég drága és csak egyszer használható. Helyette használhatsz puha selyem vagy muszlin sálakat is, amik a dekorációs célon túl másra is használhatók. 😉

Hálószoba dekoráció – az ágynemű

Az ágynemű választás legfontosabb szempontja, hogy természetes anyagból készüljön. A 100%-os pamut ágynemű garnitúrák elvezetik az alvás vagy más tevékenység során összegyűlt izzadságot, testnedveket.
Persze a kényelmes, mindennapi ágynemű garnitúránk nem biztos, hogy egyben vágykeltésre is alkalmas. Ritka azért, hogy valaki egész évben szíves ágyneműben alszik.

piros pamutszatén ágyneműhuzat
Valentin napra, vagy inkább éjszakára valami extrát érdemes választani. A selyem ágynemű nem csak megfizethetetlen, hanem szinte beszerezhetetlen is, de a pamut szatén ágyneműk is hasonlóan finom, érzéki tapintásúak.

Tévhit, hogy a szatén ágynemű csúszós, és kellemetlenül feltöltődik elektromossággal. Ha ilyen találkozol, az biztosan műszálas! A szatén ugyanis nem egy anyagfajta, hanem egy szövési mód, így bármilyen alapanyagból elkészíthető.

Ha nem akarsz erre az évi egy éjszakára külön ágyneműt beszerezni, a meglévő ágyneműdet is feldobhatod egy színben hozzáillő párnahuzattal. Sőt, a jobb helyeken lepedőt is választhatsz a szivárvány minden színében, így már tényleg nyugodtan kísérletezhetsz kis költségvetésből is.