Málnás panna cotta

Valentin napi desszert - málnás panna cotta

A málnás panna cotta az egyik legnépszerűbb olasz desszert és több szempontból is jó választás valentin napi desszertnek. Könnyen és gyorsan elkészíthető, kezdő szakácsok is próbálkozhatnak vele, nagyon finom és látványos, és előre el lehet készíteni, a valentin napi vacsora előtt csak ki kell venni a hűtőből.

Málnás panna cotta hozzávalók 2 főre:

Panna cottához:

  • 2 dl tejszín – 30%
  • 0,5 dl tej
  • 25 g kristálycukor
  • 1/2 vanília rúd
  • 4 g zselatin (por)

Málnaszószhoz:

  • 15 dkg málna
  • 1 teáskanál porcukor

Málnás panna cotta elkészítése:

1.Egy lábosban melegítsd fel a tejet, tejszínt és cukrot.

2. A vanília rudat vágd félbe, kapard ki a magokat, és add a tejszínhez.

3. A zselatin port keverd ki 2 evőkanál vízzel, majd add a tejszínes keverékhez. Fontos, hogy a tejszínes keverék ne forrjon, csak meleg legyen. Keverd jól össze.

4. Öntsd poharakba vagy formákba a panna cotta masszáját. Ezt úgy a legegyszerűbb megcsinálni, ha egy kancsóba öntöd, és a kancsóból adagolod a poharakba. Ha tényéron szeretnéd majd tálalni, akkor a formát vizezd be, mielőtt beleöntöd a panna cotta masszáját, mert így könnyebb lesz kiszedni a formából a kész panna cottát.

5. Ha szoba hőmérsékletűre hűltek a málnás panna cották, rakd őket hűtőbe legalább 4 órára, de a legjobb ha egész éjszakára.

6. A málna öntetet tálalás előtt készítsd el. A málnát és a porcukrot egy botmixer segítségével pürésítsd. Kóstold meg, és ha szükséges adhatsz még hozzá cukrot.  Egy szűrőn passzírozd át, hogy a málna magok ne legyenek a málna szószban. Kanalazd a málna öntetet a panna cották tetejére.

Valentin napi desszert - málnás panna cotta

Málnás panna cotta tálalása:

A panna cottát pohárban szokták tálalni, vagy tányérra kiborítják egy formából. Én pohárban jobban szeretem, egyfelől ha esetleg lágyabb marad pohárból akkor is el lehet fogyasztani, míg ha tényéron akarom tálalni akkor széteshet. Másfelől pohárból kényelmesebb fogyasztani, a szószt könnyebben lehet kanalazni a pudinggal és szerintem látványosabb is így.

Summary
recipe image
Recipe Name
Málnás panna cotta
Published On
Preparation Time
Total Time