Mit vegyek egy férfinak Valentin napra?

valentin napi ajándék csomag férfinak

 A Valentin nap, mint köztudott, a szerelmesek ünnepe. A középkorból eredeztethető, majd amerikai átvétellel Európába visszaérkező hagyomány, nagy múltra tekint vissza. Jóllehet nálunk csak az 1990-es években kezdték el ünnepelni. A régebbi idők szokásai szerint, ilyenkor a fiúk bizonygatták a szerelmüket a lányoknak, ma azonban már kölcsönös eme nemes gesztus.

A szerelmesek ünnepe régen az udvarlásról és nem a kölcsönös szeretésről szólt. Angliában, még a 19. század derekán is, ez volt az a nap, amikor – csúnyán fogalmazva – az anyósjelölt megengedte, hogy leszólítsák a kislányát. Magyarán mondva, ilyenkor minden legény tanúságot tehetett a szerelméről, és elmondhatta a kiválasztottjának, hogy bizony ő bensőséges érzelmeket táplál a másik irányába.

Ez a régi, kedves szokás azóta sokat változott, hiszen ma leginkább már azok ünneplik a napot, akik egymásra találtak. Ehhez pedig az is hozzátartozik, hogy nem csak a fiúk köszöntik a lányokat, de a lányok is a fiúkat. Persze, a Valentin napi ajándékokat férfiaknak kiválasztani nem egyszerű dolog, és bizony sok fejtörést okozhat a szerelmes hölgyeknek.

Bor, konditerem bérlet, esetleg szerelőkészlet?

Az ünnep sokat változott, de a nőkhöz és a férfiakhoz fűződő sztereotípiák a mai napig megvannak. Ezek szerint a hím az a domináns fél, aki mi mást csinálhatna naphosszat, mint hogy megszerel dolgokat, utána pihenésképp megiszik pár pohár bort, vagy éppen sportol, hogy erőt gyűjtsön az újabb szerelésre.

Nos, azért nem kell ennyire leszűkíteni a meglepetések körét, a Valentin napi ajándékok férfiaknak sok minden másról is szólhat. Fontos, hogy ne ismételd magad minden évben, és ha el is sütöd a fenti ötleteket alkalmanként, hosszútávon ne legyél túlságosan kiszámítható.

Az ünnepen minden férfi azt gondolja, hogy kap egy finom palack italt, esetleg egy paintball belépőt a haverjaival. Valószínűleg ennek is örülnek a teremtés koronái, de az is biztos, hogy emellett még sok más egyéb dolog is megdobogtatja a szívüket. Egy igazi meglepetés többet tud minden szónál.

Alternatívák, ha egy férfit szeretnél meglepni Valentin napon

Élmény: az idei szerelmesek napja keddre esik, uncsi hétköznap… de mi lenne, ha valahogy elkérnéd a munkahelyéről, és elvinnéd kirándulni, esetleg egy villám wellnessre a környéken? Persze ehhez kell egy laza főnök is, de ha időben kipuhatolod, simán összejöhet!

Ajándékcsomag: akkor jöhet kapóra egy Valentin napi ajándékcsomag, ha távkapcsolatban vagytok, vagy semmiképp nem tudjátok meglátogatni egymást ezen a napon. A kulcs az, hogy időben felmérd, mennyire lesztek elfoglaltak ezen a napon. Fotó, és valamilyen személyes, romantikus üzenet kötelező! A meglepetesem.hu oldalon mindent megtalálsz ehhez!

Vacsora: adj randevút neki egy olyan helyen, ahová mindig is el akart jutni. Egy finom vacsorával sokféle esti programnak megalapozhatsz, és így nem neked kell tüsténkedned a konyhában.