Mit vegyél fel egy randira – tippek nem csak Valentin-napra!

randi kávéval

A randevúzás manapság már nem azt jelenti, hogy a férfi mélyen a zsebébe nyúl, és elviszi a kiszemeltet egy gyertyafényes vacsorára, utána andalgás öltönyben és körömcipőben, amíg bírja a hölgy a sétát a sajgó lábujjakkal. Ahány ember, annyi randi, annyi ruha! Lássunk 5 találka-ötletet a moderntől a szuperelegánsig – és hozzá 5 szettet, amit érdemes felvenni!

1. Laza első randi – hétköznapi viseletben

Sokan próbálják elsőre lenyűgözni a hölgyet azzal, hogy drága étterembe vagy elegáns programra viszik, de nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás. Ha egyikőtök sem szokott gyakran ilyen helyre járni, akkor ugyanis könnyen feszengés lehet a vége a szokatlan környezetben. Érdemes inkább olyan, feszélyezettség és kínlódás nélküli, mindennapi programot keresni, amiben kipróbálhatjátok kicsit azt is, hogy milyen a másik egy átlagos hétköznapon, „civilben”.

Menjetek el egy jobb pékségbe kávézni, üljetek be egy színházba, moziba, jobb időben andalogjatok egyet egy forgalmas sétálóutcán, üljetek be egy helyre „csak egy fröccsre”. Ez a program bármilyen módon bővíthető – ám közös eleme, hogy hétköznapi, sportosan elegáns szerelést igényel. Felejtsd el a nyakkendőt – elég lesz egy farmer és egy zakó, amit hideg esetén a hölgyre teríthetsz.

2. Rapid szünetrandi – lazán, fiatalosan, XXI. századiasan

A modern randevúzás során az emberek már nem feltétlenül legjobb, „kozmetikázott” formájukat akarják hozni egy randevú során, hanem minél inkább önazonosak akarnak lenni. Ez egy nagyon jó irány, és szintén segít a feszengések oldásában. Ha hosszú távú kapcsolatot szeretnél, akkor jó, ha hamar kiderül, hogy a mindennapi, átlagos éned tetszik a randipartnernek, vagy más embert keres. Éppen ezért a fiatalabb generációkban szokás a munka ebédszünetében, vagy a munka és az esti elfoglaltság közti kávészünetben egy „gyorsat” randizni.

Erre a casual szerelést ajánljuk, ha munkaszünet-ebédrandiról van szó, akkor pedig értelemszerűen azt, amiben dolgozni jársz. Később úgyis sokszor fog ebben a szettben látni a majdani párod! Természetesen itt is fontos, hogy minden tiszta és rendezett legyen, jó benyomást kelts, de nem kell inget és nyakkendőt húznod, ha amúgy nem viseled ezeket a mindennapokban.

3. Aktív randevú

Igen népszerű a közös aktivitás, ami megadja az alaphangulatot, plusz segít áthidalni az esetleges kínos csendeket. Az aktív randi alapja lehet az egyik fél hobbija, az egyikőtök által űzött sport, vagy akár valami olyan újdonság is, amit mind a ketten szívesen kipróbálnátok, csak eddig nem volt rá lehetőség.

Ebben az esetben egy fontos alapszabály van: ne a másikhoz, hanem a választott aktivitáshoz öltözzetek! Kellemetlen lesz Oxford cipőben túrázni vagy ingben falat mászni. Persze itt is fontos, hogy azért add meg a módját, amennyire lehet. Ne egy kinyúlt edzőcipőt húzz fel egy szakadt pólóval, túra esetén nem az a százéves, megszokott bakancs lesz a nyerő, ami olyan jól hozza a formáját 1989 óta… Itt is figyelj oda arra, hogy az adott darabok tiszták, szakadás- és sérülésmentesek legyenek, miközben jól is állnak. Kelts jó benyomást sport közben is – a józan ész határain belül. Vannak vonzó, szexi sportok és tevékenységek, mint a hajózás, az erdőjárás, vagy akár az agyagkorongozás. Mókás és jó programok, mint a sétalovaglás vagy a vízibiciklizés: minden esetben ügyesen találd el a mértéket az odaillő és az elegáns között.

Viselkedésedben is emlékezz rá, hogy ez egy randevú: ha versenyeztek, nyerj vagy veszíts elegánsan, ne verd szét az ütőt dühödben, ha veszítesz. Ne dörgöld a másik orra alá, ha te bizonyulsz jobbnak. Nem kell, hogy nyerni hagyd a másikat, de ne is menjen át az egész ego-harcba. A versengés lehet vérpezsdítő és izgalmas is, de csak ha a felek valóban játszanak egymással!

4. Elegáns, klasszikusan randevú

Ha te a „régi iskola” tagja vagy, aki igenis szereti megadni a módját az első randinak, vagy már régóta együtt vagytok, és a randevú különleges eseménynek számít, akkor természetesen illik a programban és az öltözetben is ehhez igazodni. Az összeszokott szerelmesek, házastársak, élettársak igenis joggal csinálnak „nagy ügyet” egy randevúból.

Ez esetben az öltözködésnél 2 dolgot kell figyelembe venni:

  1. A helyszínt/programot, hiszen máshogy öltözünk egy operaelőadásra mint egy mozira, máshogy egy elegáns étterembe és máshogy a sarki kifőzdébe

  2. A randi utáni programot. Legyen annyira elegáns, szép és különleges a ruha, hogy végig arra csábítsa a másik felet, hogy a randi végén levehesse rólad!

Az öltözködéseddel ilyenkor megtiszteled a másik felet és kiszakadsz a hétköznapokból. Ha a nyakkendő nem is kötelező, de egy sportos zakó, egy ing mindenképp ajánlott! Előkerülhetnek az elegáns, de nem feszengős öltönyök, a nők pedig gyakran bevetik a ritkán hordott „kisfeketét”, magassarkúval kombinálva. Egy szerelmespár legemlékezetesebb estéi olyan ruhákhoz köthetők, amiket ritkán hordanak.

5. Szuperelegánsan – a ló túl oldaláról

Ha te kifejezetten az az embertípus vagy, aki szereti a felhajtást, akkor természetesen nem kell erről lemondanod az első randin sem – de akkor ne csak az öltözködésnek, hanem az alkalomnak is add meg a módját. Ha mindenáron öltönyben akarod lenyűgözni a szíved hölgyét és szeretnéd, ha ő is tűsarkúban, csodálatos ruhában érkezne, akkor ne moziba invitáld, hanem színházba, operába vagy akár egy estélyre. Legyen ez akár egy bál, akár egy nagyon elegáns klub estje, fontos, hogy nem csak egymásnak, de a helyszínnek is szól a ruha – díszlet nélkül sincs ugyanis jelmez.

Ezekben az esetekben persze érdemes finoman kipuhatolni a partner lehetőségeit (vagy neked állni minden költséget), mert egy ilyen randi jelentős kiadásokkal járhat, főleg a hölgyek számára, akiknek a ruha mellett cipővel, fodrásszal, sminkessel is számolni kell.

5 jó randi, 5 jó tipp ahhoz, hogy mit vegyél fel rá – már csak rajtad múlik, hogy melyiket választod, melyik illik hozzád és a partnerhez leginkább! Az biztos, hogy ha ránk hallgatsz, az öltözeteddel nem fogsz mellényúlni:)

Kép forrása: Unsplash