Arany ékszer Valentin-napra

ékszer valentin-napra

Az ékszer Valentin-napra az egyik leggyakoribb ajándék, persze csak a virág után. De miért alakult ez így, és milyen ékszert érdemes választanod kedvesednek?

Hogyan válassz ékszert Valentin-napra?

Több szempontot is érdemes figyelembe venned, ha ékszert választanál szerelmednek ajándékként. A három leglényegesebbet gyűjtöttük itt össze:

  1. Az első és legfontosabb, hogy csak akkor legyen az ajándék ékszer Valentin-napra, ha kedvesed egyébként is szereti az ékszereket. Mivel ez a szerelmesek ünnepe, ezért olyan ajándékot válassz, aminek biztosan örül. Ha ezt a szempontot figyelembe vetted, és az ékszer mellett döntöttél, akkor jöhet a második szempont.
  2. Másodszor feltétlenül nézd meg, hogy milyen stílusú ékszereket hord a leggyakrabban, milyenből van neki otthon a legtöbb. Valószínűleg ezeket viseli a legszívesebben, ezért érdemes ahhoz hasonlókat választani. Ha például inkább bizsu ékszereket visel, amit minden nap az éppen aktuális öltözékéhez választ ki, akkor egy bizsu nyaklánc, karkötő vagy éppen fülbevaló jó választás lehet. De az is előfordulhat, hogy ő inkább a nemesfém ékszerek rajongója, ebben az esetben az ezüst vagy az arany ékszerek jöhetnek szóba.
  3. Harmadszor figyelj rá, hogy milyen mögöttes jelentése lehet egy-egy arany ékszer ajándékba adásának. Pl. gyűrű ajándékozása hölgynek Valentin-napon rizikós lehet, mert azt az érzetet keltheti, hogy meg akarod kérni a kezét. Persze, ha így van, akkor nincs ezzel semmi gond, vágj bele nyugodtan. De erről kicsit lejjebb is lesz még szó.

Valentin-napi ékszer kollekció

Mivel a Valentin-nap egyre felkapottabb ünnep Magyarországon is, ezért sok hazai és külföldi ékszerbolt kínál külön Valentin-napi ékszer kollekciót. Így például az egyik leghíresebb külföldi ékszermárka a Pandora is. De hazai arany ékszer webáruház is akad, amelyik külön készül erre az ünnepre Valentin-napi ékszerek összegyűjtésével.

Lánykérés Valentin-napon

A lánykérés időpontjának kiválasztásakor a Valentin-nap elég előkelő helyet foglal el a népszerűségi ranglistán.2019-ben pl. csak az Egyesült Királyságban cirka 115 ezer férfi kérte meg kedvese kezét. Mivel február 14-e a szerelmesek napja, ezért nem csoda, hogy sokan romantikusnak tartják erre a napra időzíteni a „letérdelős”, „gyűrűvel kézmegkérős” napot.

Ha valóban elérkezettnek látod az időt, és a kapcsolatotok is eljutott már arra a szintre, akkor szuper ötlet az eljegyzési gyűrű ajándékozása is Valentin-napra. Persze azt is figyelembe kell venned (pont azért, mert ez egy népszerű nap az eljegyzésekre), hogy ilyenkor azért előfordulhat, hogy a párod számít a lánykérésre. Ha tehát óriási meglepetést akarsz, akkor lehet jobb választás egy másik időpont. Ugyanakkor mérlegelés kérdése az egész. Hiszen mi lehet annál romantikusabb, mint hogy valakinek Valentin-napon kérik meg a kezét.

Nézd meg ezeket a Valentin-napi cikkeket is!
Élményfestés párosan
élményfestés párosan

Egy olyan program ötletet javaslunk most nektek, amit még nagy valószínűséggel nem próbáltatok ki. Az élményfestésről már biztosan hallottál, mert Tovább

Páros pólók Valentin-napra
páros póló king, queen

Valentin-napra ki ne álmodna egy együtt töltött wellness hétvégéről a párjával? A mindennapok hajtásából kiszakadva elbújni a világ elől és Tovább

Énidő ajándékba Valentin-napra
páros infratrainer valentin-napon

Valentin-napra énidő utalványt vásárolni biztos sikert ígér. Pláne, ha közösen tudjátok eltölteni majd ezt a minőségi szabadidőt kedveseddel. Az utalványokkal Tovább

Valentin napi ajándék férfiaknak
Valentin napi ajándék férfiaknak

Mivel lepjem meg a páromat Valentin napon? Sokan teszik fel ezt a kérdést. A férfiaknak különösen nehéz megfelelő Valentin napi Tovább