Legjobb filmek Valentin-napra – 7 klasszikus film, ami a férfiaknak is tetszik

filmek valentin-napra

Valentin-napon jó program lehet közösen megnézni egy szerelmes, romantikus filmet. Összegyűjtöttem a szerintem 7 legjobb klasszikus filmet Valentin-napra. Olyan filmeket válogattam, amiket a férfiak is szívesen megnéznek. Helyezkedjetek el kényelmesen a kanapén és indulhat a mozi!

 

Filmek Valentin-napra – Harry és Sally

Harry és Sally egy igazán klasszikus romantikus film, abból az időből, mikor Meg Ryan arcát még fel lehetett ismerni. A film érdeme, hogy egyáltalán nem csöpögős, nyálas romkomról van szó, hanem egy okos, humorral fűszerezett filmről, ahol olyan témákról is  értekeznek a főhősök, hogy létezik-e férfi és nő közti barátság. A film kétségkívül legviccesebb jelenete, mikor Meg Ryan orgazmust színlel egy étteremben, ezzel is bizonyítva Billy Cristalnak, hogy a nők bármikor képesek megjátszani az orgazmust, anélkül, hogy a férfiak ezt észrevennék.

IMDB értékelés: 7.6

 

Filmek Valentin-napra – Valentin nap

Milyen filmet nézzük Valentin-napon, ha nem a Valentin-napról készült filmet?

Valentin-nap a szerelmesek ünnepe, ám ez a nap sem mentes a feszült pillanatoktól, fordulópontoktól. Új kapcsolatok születnek, és régiek érnek véget, egy már véget ért kapcsolat elejtett fonalát épp ma veszik fel. Szerelmek, szakítások, újrakezdések. Morley (Jessica Alba), Liz (Anne Hathaway), Reed (Ashton Kutcher), Holden (Bradley Cooper), Kara (Jessica Biel), Kate (Julia Roberts) és a többiek a szerelem csapdájába estek, és nem tudják, hogyan másszanak ki belőle.

Érdekességek, vélemények, szereposztás a Valentin nap filmről itt!

IMDB értékelés: 5.7

Filmek Valentin napra – Star Wars – A birodalom visszavág

Elsőre furának tűnhet Star Wars filmet nézni Valentin-napon, de ne felejtsd el, hogy ebben a részben bontakozott ki Leia hercegnő és Han Solo szerelme, jó néhány veszekedős jelenet után, tehát van romantikus szál is a filmben.  Legyünk őszinték a férfiak nem nagyon szeretik a romantikus filmeket, de A birodalom visszavág ellen biztos nem tiltakozik egyik sem, főleg, hogy a legtöbb Star Wars rajongó szerint ez a legjobban sikerült Star Wars film.

IMDB értékelés 8.8

Filmek Valentin-napra – Igazából szerelem

Bár az Igazából szerelem film karácsonykor játszódik, és nem Valentin-napon, bármikor, bármennyiszer meg lehet nézni, egyszerűen nem lehet megunni. A film mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem, hiszen “ha jól körülnézünk, akkor igazából szerelem vesz körül minket.” További Igazából szerelem idézeteket itt találsz.

IMDB értékelés: 7.7

 

Filmek Valentin-napra – Annie Hall

Sokak szerint az Annie Hall Woody Allen legjobb filmje, nem véletlenül nyert Oscar díjat, és 2015-ben minden idők legviccesebb forgatókönyvének választották. A filmben végig kísérhetjük Woody Allen és Diane Keaton kapcsolatát, megismerkedésüket, veszekedéseiket, szakításukat, újra egymásra találásukat, mindezt megfűszerezve Woody Allen jellegzetes stílusával.

Ebben a filmben hangzanak el a mára már klasszikussá vált idézetek, mint például:

“Azt hiszem, a szerelem olyan, mint egy cápa: ha nem tud előre menni, előbb-utóbb beledöglik.” 

vagy

“Valahogy így gondolkozom én is a szerelemről, teljesen irracionális, őrült, abszurd dolognak tartom, de elmondhatatlanul vágyom utána.”

vagy

“Eszembe jutott egy régi vicc. Elmegy a fószer a pszichológushoz: “Doki, a fivérem megőrült! Azt képzeli önmagáról, hogy csirke!” Mire a doki: “Miért nem hozza be?” Erre a fószer: “Behoznám, de szükségem van a tojásokra.” Nos, azt hiszem, mostanában valahogy így vélekedek a kapcsolatokról. Teljesen irracionálisak és őrültek és abszurdak, de folytatnunk kell őket, mert legtöbbünknek szüksége van a tojásokra.”

IMDB értékelés: 8,1

Filmek Valentin napra – A szerelem hálójában

Tom Hanks és Meg Ryan több romantikus filmben szerepeltek együtt, szerintem A szerelem hálójában a legjobb közülük, és magyar vonatkozása is van a filmnek, ugyanis a film alapjául László Miklós Illatszertár című darabja szolgált.  Ezt a darabot rendszeresen játszák mai napig is a magyar színházak. Nora Ephron ügyesen ültette át a darabot a 90-es évekre, mikor az internet kezdett elterjedni.

Kathleen Kelly (Meg Ryan) a világ talán legszebb gyermekkönyvboltjának a tulajdonosa. Egy nap azonban az utca túloldalán Joe Fox (Tom Hanks) megnyitja könyváruházát, ami korántsem olyan meghitt, viszont sokkal nagyobb, mint Kathleené. A két magányos üzletvezető és harcias ellenfél éjszakánként NY152 és Shopgirl álnév alatt ismerkedik és hamarosan egymásra is találnak a hálón. Álnéven egymásnak tanácsokat adnak és még egymásba is szeretnek. De eljön a nap, amikor fény derül kilétükre.

IMDB értékelés: 6,5

 

Filmek Valentin-napra: Két hét múlva örökké

Nem hagyhatjuk ki Sandra Bullockot sem a Valentin-napi filmek listájáról!

George Wade (Hugh Grant) New York egyik vezető ingatlanfejlesztési vállalatának felelős pozícióját tölti be. Bátyja, Howard (David Haig) a cég üzleti sikereinek motorja, és egyáltalán nem nézi jó szemmel testvére hóbortját. George ugyanis minden jogásznővel kikezd és amikor meghódított nő valami hibát vét, Howardra vár, hogy kirúgja a hölgyet. Most azonban betelt a pohár, Howard választás elé állítja öccsét: alkalmaz végre egy komoly ügyvédet, vagy búcsút mondhat a részvényeinek. Így kerül a céghez Lucy (Sandra Bullock), a Harvardon végzett, intelligens, stratégiai elmével megáldott ügyvéd, akinek megvannak a saját elképzelései a főnökét illetően.

IMDB értékelés: 6,1

Ha tetszett a cikk, kérlek like-old vagy oszd meg!