Jót tesz-e a párkapcsolatnak a Valentin-nap?

valentin napi szíves képek 8

A Valentin-nap elég megosztó ünnepnek számít, talán ennek az ünnepnek van a legtöbb ellenzője, főleg amiatt, hogy szerintük ma már a Valentin-nap elüzletiesedett és sokkal inkább a pénzköltésről szól, semmint a szerelemről.

Jót tesz-e a párkapcsolatnak a Valentin-nap?

Én azt látom, hogy nagyon sok párkapcsolat amiatt romlik meg, mert a kapcsolat ápolására, működtetésére nem fordítanak energiát. Egy új szerelem, új kapcsolat elején még mindenki keresi a lehetőséget, hogy partnere kedvében járjon, vacsorával várja, felsegíti rá a kabátot, és szép fokozatosan ezek a figyelmességek elkopnak. Úgyis tudja, hogy szeretem, minek ezek a sallangok! Meg amúgy is rengeteg a teendő, kinek marad az ilyesmire ideje meg energiája.

Van egy érdekes tévé műsör, az a címe, hogy Élet az emberek után. Ez a dokumentumfilm sorozat arról szól, hogy mi történne a városokkal, épületekkel, ha az emberiség egyik napról a másikra eltűnne. Pár napon belül kialudnának a fények, mert az áramerőművek emberi közreműködés nélkül leállnának. Még a szélerőművek sem képesek hosszú távon működni emberi közreműködés nélkül, mert a propellereket be kell olajozni, különben leállnak. Az épületek állaga is fokozatosan romlana a karbantartás hiánya miatt, először csak apró repedések keletkeznének, aztán újabb és újabb problémák, míg végül össze nem dőlnének. A filmben ezt nagyon szemléletesen be is mutatják.

Sajnos semmi nem úgy működik az életben, hogy egyszer elérjük és az onnantól kezdve úgyis marad. Például ha valaki megtanul egy nyelvet, ha nem használja rendszeresen, el fogja felejteni, hiába futja le valaki a marathont, ha abbahagyja az edzést nem lesz képes újra lefutni. Ugyanez igaz a kapcsolatokra is, attól hogy egyszer jól működött, nem jelenti azt, hogy magától úgy is marad.

Hogy jön ide a Valentin-nap?

Sok mindenért lehet szidni a Valentin-napot, de mint a legtöbb ünnepnek ennek is igazából az a szerepe, hogy kizökkentsen a hétköznapokból és emlékeztessen bennünket arra, hogy figyeljünk a kapcsolatunkra, figyeljünk a párunkra. A lényeg a figyelmességen van, és nem a drága ajándékokon. Hogy olyannal lepjük meg a párunkat, amit ő igazán szeret, valami személyre szólóan kedveskedjünk neki. Vannak, akik azt gondolják, hogy a Valentin-nap olyan erőltetett, csak azért kell kedveskedni, mert ez a szokás, és ha nem belülről jön, akkor nem lehet erőltetni. Kérdezem én, nem ugyanez a helyzet a születésnapokkal vagy a karácsonnyal? Akkor is azért köszöntjük fel a barátainkat, családtagjainkat, mert ez a szokás.

Párkapcsolati tanácsadáson gyakran kapnak olyan feladatot a párok, hogy egymás kedvébe kell járniuk, és sokszor először nagy az ellenállás, mondván hogy ezt nem lehet erőltetni, de a gyakorlat azt mutatja, hogy működik. Először lehet kicsit furcsa, de idővel szokássá válik! A hosszú párkapcsolat titka, ha minden nap Valentin-nap van, azaz ha mindennap megteszünk valami apróságot a párunk kedvéért.

Igazán személyre szabott, különleges és könnyen elkészíthető Valentin-napi ajándék lehet a szerelem kupon. A szerelem kupon lényege, hogy vállalásokat teszünk a párunknak, például hogy megmasszírozzuk vagy ágyba visszük neki a reggelit, és a párunk akkor váltja be a kuponokat, amikor akarja. Kattintson az ingyenesen letölthető szerelem kupon sablonért!